София. След 21 декември с моя заповед ще започне отчитането на антигенните тестове в информационната система. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по време на проверка наличните количества от антигенни тестове и предпазни средства за медицински персонал в склад, използван от Министерството на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Назад с задна дата няма как да въведем промяна в статиката, тъй като до този момент антигенните тестове, които са правени, не са вкарвани в статистиката. Така че статистиката ще започнем да я водим от тогава, когато имаме издадена моя заповед, в която имаме промяна на характеристиките на случаите и промяна указанията за вкарване в информационната система“, добави той.

Той заяви, че след 21 декември, когато има заповед ще започне отчитането на антигенните тестове. Министърът каза, че пациентите, които имат положителен антигенен тест и клинична картина ще попадат в хипотезата на позитивен пациент с ковид. „Съответно той трябва да бъде в изолация 14 дни и неговите контакти от първи ред да бъдат в карантина, както е в ПСР тестовете“, каза той.

„Личните лекари също ще могат да правят антигенни тестове. Личните лекари ще могат да насочват към извършването на такива лекари с направленията, които в момента издават“, добави той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови