София. Ситуацията в определени области започва да става изключително сериозна, като всичко, което се случва, беше очаквано от нас, предвид все по-широкото разпространение на новия британски вариант на вируса. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Оказва се, че колкото и да вярваме, че науката е научила всичко онова, което трябва да знаем за COVID-19, остава като че ли една химера. Всеки ден се появяват нови факти, които преобръщат доказани твърдения в науката. За нас като лекари науката е тази, в която вярваме, а борбата за живот и здравето на всеки български гражданин за нас е водеща. Няма верни решения и модели за справяне с тази криза. Няма нито една страна, нито едно общество, което да не плаща с високата цена, с икономиката си и психическото здраве на хората“, заяви Ангелов.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови