София. Ресторантьорите и хотелиерите със сигурност са много важен бранш, но в момента не са наш приоритет. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след реимунизацията си с ваксината на „Пфайзер“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Утре ще имаме среща и с икономическия министър, с министъра на труда и социалната политика. Ще обсъдим всички възможни мерки след края на месец януари. Всичко, което преценим, че бихме могли да разхлабим, ще бъде разхлабено. Нека да не позволим на нетърпението да ни изиграе лоша шега. Постигнали сме добри резултати и е наш дълг да ги задържим“, заяви Ангелов и призова всички да бъдат разумни. „Нетърпението не е най-добрият съветник. Една война не се печели със заплахи или с опити на някой бранш да изкара по-високи аргументи. Това, че някой бранш си позволява да отправя заплахи по отношение на мерките, не считам, че ще доведе до резултат, полезен за всеки български гражданин. Дали ресторантьорите, хотелиерите ме харесват, за мен няма никакво значение. За мен има значение да съм полезен на българските граждани. Всяка една от мерките, която се разхлабва или обсъжда, трябва да се гледа в цялост. Направили сме си приоритети. COVID-19 е онова, което ни позволи да пренаредим нашите приоритети. В самото начало казах, че нашите приоритети ще бъдат малко по-различни – образование, здравеопазване, спорт. Ресторантьори и хотелиери със сигурност са много важен бранш, но в момента не са наш приоритет“, подчерта проф. Ангелов.

Той уточни още, че 45 дни преди изборния ден ще има протокол с последната информация за епидемиологичната обстановка.
Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови