София. Днес е светъл християнски празник – Благовещение. Искам да честитя празника на всички български майки и семейства и да кажа, че в днешния ден продължават разговорите за осигуряване на допълнително количество ваксини и за нашата страна. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Това стана възможно благодарение на усилията на българското правителство и българския премиер, който заедно с още 5 държави: Австрия, Хърватска, Чехия, Латвия и Словения написаха писмо с молба за справедливо преразпределяне на дозите. Очакваме днес да приключат експертите разговори. Именно затова г-н Богдан Кирилов отсъства и защитава интересите на страната. Очаква се довечера да има решение на най-високо държавно ниво“, допълни министърът.

Ангелов изтъкна, че коронавирус кризата отваря няколко проблема, които стават все по-видими.
„Третата вълна по нищо не прилича на втората. Почти цели семейства и фамилии са болни. Много майки и бременни жени боледуват. Много млади хора са в лечебните заведения. Искам да честитя празника на тези семейства, които са в лечебните заведения и да им кажа, че ще направим всичко по силите си да се преборим за тяхното здраве“, посочи проф. Ангелов.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови