София. Пред големите лечебни заведения ще поискам да има фургони, в които да се извършва пробонабиране и преглед на пациенти. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в интервю за предаването „Тази неделя“ по БТВ.

„Екипите за Спешната помощ са осигурени. Вчера за през деня имаме 414 повиквания, а снощи има 294 повиквания, от които 205 са изпълнение. 53 от тях са за пациенти с COVID-19, а 19 са настанени в болници. Ситуацията е изключително напрегната. Имаме нужда от още коли. Тези коли са осигурени по линия на системата на МВР, от където са осигурени 25 автобуса. В понеделник ще направя среща с всички частни линейки в София, които са около 100. След това ще направим среща и с таксиметрова компания, която би могла да предостави допълнително коли. Идеята е максимално бързо тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения“, посочи той.

„Пред големите лечебни заведения ще поискам да бъдат изкарани фургони, в които да се извършва пробонабиране и преглед на пациенти, които не могат да се срещнат с лекар. Не мога да приема, че по телефона трябва да бъде давана терапията на пациент. Всички пациенти, които имат нужда, трябва да знаят, че могат да отидат пред лечебното заведение, да получат бърза диагностика и лечение“, допълни министърът.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови