София. С недобро чувство забелязвам как се правят опити да се заобиколи заповедта на здравния министър, която касае събирането на хора по различни поводи. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Още когато представяхме мерките пред вас, генерал Мутафчийски каза, че не затваряме всичко в страна, а затваряме местата, където считаме, че са най-рискови и където би могло да има струпване на много голяма група от хора. С недобро чувство забелязвам какво се случва и как се правят опити да се заобиколи заповедта, която касае събирането на хора по различни поводи“, подчерта той.

„Ние сме дали тази рамка, ако някой се опитва да надскочи заповедта, аз съм сигурен, че могат да се измислят хиляди вратички. Много е трудно да осъществим контрол навсякъде в страната, за да проверяваме как и къде се случват нещата правилно“, добави министърът.

Той подчерта, че по отношение на спорта мерките са изключително толерантни. „Ние не сме затворили целия спорт. Ние сме затворили обектите, където експертите са преценили, че са опасни. Ние сме го направили за три седмици“, каза Ангелов.

Той подчерта, че се наблюдава лека тенденция за ефект от тези мерки. „Ако мерките дадат резултат, ние имаме визия кои да са първите неща, които да започнем отваряме. Ще започнем от детските градини и яслите“, добави той.

Теодора ПАТРОНОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови