София. Поисках оставката на директора на Четвърта градска болница, защото не може линейка да чака пред болницата с часове. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в интервю за предаването „Тази неделя“ по БТВ.

По думите му максимално бърза ще бъде проверката във връзка с починалия 33-годишен мъж, който се е влошил докато е чакал линейка. „Няма да се колебая, ако има хора, които са превишили правата си и не са си изпълнили задълженията, да си получат наказанията. Ще изчаквам проверката и всеки, който е нарушил правилата, ще си понесе отговорността. няма да има галеници“, зави министърът.

„Вчера поисках оставката на директора на Четвърта градска болница в София. На мен ми трябваха 20 секунди, за да разбера, че тям няма организация. Не мога да възприема факта за нормално, че една линейка ще чака пред болницата, чиято врата е затворена с часове да бъде свален болният, а в същия момент да има човек на 33 години, който да чака за линейка. Или да слезе санитар или охраната на болницата и да иска PCR тест. Това не може да бъде повод за постъпване в лечебно заведение. Всеки четвърти почти е със симптоми и има нужда от PCR. 80 лв. имаме за този човек по клиничните пътеки, за да бъде изследван, а те ще му искат PCR. Който нарушава правилата, не е за тази система. Не мога да се съглася, че ще има директор на болница, който не бил разбрал или си прави свои правила“, добави той.

„Заповедите, които зависят от мен са издадени, но отново виждаме, че някой иска PCR. Затова се вбесявам – това е абсолютно нередно. Щом кметът на София Йорданка Фандъкова иска проверка, такава ще бъде назначена. На мен проверка не ми е достатъчна от нещата, които видях. Какво ще покаже тази проверка? Има ли някъде документ, че тази линейка е висяла часове пред болницата или заповед, че се иска PCR? Проверката ще покаже, че няма никакви нарушения, защото нямаме писмена заповед. Не може линейка да чака пред болницата. Не може някой да чака линейката. Трябва да се свали в Спешно отделение, където му се правят изследвания, преценява се състоянието му и ако се налага, се приема в болница. Абсурдно е да седи в линейката и да чака“, допълни той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови