София. От шестте държави, които сигнализираха ЕС, ще получим най-голямо количество допълнителни ваксини и това го дължим на премиера Борисов. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг пред Столичната регионална здравна инспекция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той посочи още, че ако ваксинцията с “АстраЗенека” бъде прекратена, вксините ще бъдат изтеглени, като те ще бъдат съхранявани в хладилниците на “БулБио” или на РЗИ. Министърът подчерта, че няма изхвърлени ваксини.

„Системата на ваксиниране бе направена да работи в нормална среда, средата, в която сега работи е ненормална, според мен. Тази система ще продължи да работи до края на годината, докато изчерпим необходимостта от поставянето на ваксини”, заяви проф. Ангелов. Той добави, че се прави логистика с „Информационно обслужване“.

Теодора ПАТРОНОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови