София. По отношение на смъртността, си направих труда да направя тази проверка, днес имаме 203-ма починали – съболезнования на близките на всички, но те са от следните дни и са вкарани в системата от лечебните заведения. Това каза на брифинг след доставката на 51 600 дози от ваксината на „Moderna” срещу COVID-19 министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „На 29 март са починали 71, на 28 март – 66, на 27 март – 38, на 26 март – 28. Никакъв намек не правя, съобщавам факти“, посочи здравният министър.

Той заяви, че фитнесите се очаква да работят от 1 април при 30% капацитет. „Очакваме до обяд още малко експерти да си кажат мнението и най-вероятно това ще бъде факт в заповедта, която ще издам. Не предвиждаме в момента мероприятия на закрито до края на месец април“, добави още проф. Ангелов по отношение на разхлабването на мерките от 1 април.

Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови