София. Всеки един пациент, който счете себе си за спешен, има право да потърси помощ във всяко спешно отделение в страната. Това е Наредба 25, която продължава да съществува. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Нито едно лечебно заведения няма право да откаже помощ на пациент, който се самоопределя за спешен. Това е разписано в наредбата“, добави министърът.

„Разбира се ситуацията вече е по-различна от преди. В голяма част от спешните отделения: и онази вечер в Бургас, и вчера в София, като ходих по болници, влиза пациент, който е положителен. Има си протоколи за дезинфекция, изолация и извършване на работа. Затова се налага някои от пациентите, които могат да изчакат в линейката, той може да изчака. Пациент, който не може, влиза и е на първо място“, обясни той.

По думите му проблемът е, че възможностите на здравната система не са неограничени и призова българите да спазват разписаните противоепидемични мерки.

Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови