София. Не може лекар да отказва да лекува пациенти с COVID, ако толкова нямаме лекари, аз ще вляза и ще призова депутатите, които са лекари, да облекат екипите. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в интервю за предаването „Тази неделя“ по БТВ по повод законовите промени, които министър Ангелов предвижда за лишаване от работа с НЗОК на болници, които не спазват правилата за разкриване на COVID легла.

„Никога не съм имал намерение емоцията да ме води при вземане на решенията. Решението е оформено и ще бъде внесено в Народното събрание и ще очаквам решението на депутатите“.

„Не може в едно отделение, където няма планова дейност и медицинските сестри нямат работа, да обясняваме, е няма желаещи да се включат в лечението на болните хора. Страхът не може да ни води във вземането на решения. В големите лечебни заведения да казват, че няма желаещи да се включат в лечението на COVID пациенти за мен е неразбираемо. Обсъждаме и тук да се вкара законова промяна и да няма възможност лекарят, който е полагал Хипократова клетва, някой да се счита за галеник. Ти си лекар, имаш сключен договор с лечебното заведение и си положим Хипократова клетва. Ако толкова нямаме лекари, които да влязат, аз ще вляза и ще призова депутатите, които са лекари, в парламента, да си свалят костюмите, да облекат екипите и да влезем в болниците, след като всички смятат, че е толкова страшно.

Не видях някой лекар, който спазва стриктно правилата, да е получил някакви сериозни увреждания. Не може страхът и емоцията да ни водят.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови