София. Нека всички български граждани, които имат симптоми на коронавирусна инфекция, които лежат в лечебните заведения, да не гледат на лекарството „Ремдесивир“ като панацея. Всеки медикамент, който се прилага и участва в терапевтичните схеми за лечение на пациенти с коронавирус, има и странични ефекти, както всеки един медикамент, който наблюдаваме. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Имаме достатъчно количество лични предпазни средства. В момента приключихме процедури, по които ще бъдат доставени допълнителни количества, за да обезпечим нуждите на държавата с месеци напред. Днес пристига още количество „Ремдесивир“ – 1 700 флакона, част от договорираната доставка за България за месец ноември. Следващото количество ще пристигне през другата седмица – 4 300 флакона. Нямаме недостиг на медикамента“, допълни министърът.

Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови