София. Надявам се да бъда първият, който ще се ваксинира с ваксина срещу COVID. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по време на проверка наличните количества от антигенни тестове и предпазни средства за медицински персонал в склад, използван от Министерството на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Тъй като това е отговорност като лекар. Светът е оцелял именно защото се е ваксинирал. Ако трябва да се върнем назад във времето ще видите как благодарение на ваксините сме преодолели изключително много инфекции, които са довели до загубата на милиони животи. Аз не попадам в първата фаза, тъй като вече не съм лекар на първа линия. С този акт искам да покажа на всички български граждани, че ваксината е изключително надеждна, ефективна и безопасна. Аз вярвам на Европейската агенция по лекарстгвата за заключенията, която тя дава“, подчерта той.

„Днес в 16.00 часа шестимата директори на РЗИ ще бъдат при мен на среща. След тази среща ще видим какъв е процентът на пожелалите да се ваксинират медици. Той е много различен в различните области. Варира от 20 % и стига до 48 %“, обясни той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови