София. Надяваме се ЕК успешно да приключи договорирането на ваксините и през април ваксините да бъдат тук за българските граждани и тези, които имат желание, доброволно да бъдат достъпни за тях и да си ги сложат, за да преодолеят по един или друг начин световната пандемия. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„България не прави изключение от Европа и Балканския полуостров. Ние все още запазваме сравнително добри места по заболяемост и смъртност в ЕС, но това зависи от всички нас: от правилното ни разбиране за мерките и ситуацията такава, каквато е в момента. Изпитвам изключително неприятни чувства, когато виждам в интернет хора, които не спазват мерките и продължават да търсят вратички в закона, за да нарушат дисциплината. Сами си давате сметка, че това коства човешки животи. Не го правете“, призова Ангелов.

Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови