София. Много внимателно ще наблюдаваме какво се случва с мерките, гарантирам ви, че ще видите цялата сила на държавата. Това каза здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Министърът обясни, че в заповедта е написано, че организираните екскурзии не са разрешени, но единични пътувания са. “Всеки има възможност да пътува”, добави той.

“Всички ресторанти, които са в хотелите за закуска, обяд и вечеря трябва да изработят график, който да гарантира поне две или три смени във всеки един от часовете за хранене, който да гарантира отстояние между хората и не повече то 50 % заетост на местата там. Също така те ще работят с вечерен час до 22.00 часа, с което избягваме възможностите за празненства и събирания”, обясни Ангелов. Той добави, че изключението за ресторантите на хотелите ще започне от 21 декември.

“Все пак един от показателите, който също следим и обсъждаме с всички професионалисти в тази област е психическото здраве на хората.
В момента идва зима, има зимни курорти. На тези места хората могат да отидат, могат да дишат въздух, могат да се отделят от затворените помещения вкъщи. Така че възможността за хранене трябва да бъде осигурена”, каза той.

“Много внимателно ще наблюдаваме какво се случва с мерките и аз ви гарантирам, че в това, което предстои ще видите цялата сила на държавата. Ще се намесваме много ясно и категорично. Включително и със затварянето на вериги, които не осигуряват дистанция и противоепидемичните мерки. моля ви, пращайте сигнали, на които да реагираме веднага. Ще създадем с министъра на вътрешните работи групи мобилни в системата на РЗИ и полицията, където ще проверяваме. Обещавам ви, там където има неспазване на мерките, тези места ще бъдат много бързо затворени”, подчерта министърът.

Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови