София. Доц. Кунчев днес ще проведе разговори с експертните съвети по епидемиология и по инфекциозни болести и след това всяка една от мерките ще бъде прецизирана. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Когато издам заповеди, медиите ще са първите, които ще ги получат. Държа да подчертая, че голяма част от мерките, които доц. Кунчев предлага, вече са приложени в страната в много области, в много училища. В ежедневна връзка сме с министъра на образованието. Имаме разработени критерии“, добави министърът.

„Трябва да съобразим всяко едно решение. Отговорността е на правителството е лицето на неговия министър-председател, в лицето на министъра на здравеопазването. Всяка мярка трябва да е приложима, добре обмислена и да може да бъде контролирана, да се спазва и разбира от българските граждани, за да доведе до медицински резултат. В противен случай, мерките остават на хартия, а резултатът е нулев“, допълни той.

Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови