София. Където имаме заболяемост над 20% в училищата, всички училища ще минат в електронна среда на обучение. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. Той добави, че в тази ситуация в момента няма място за политически решения. По думите му мерките, които се обсъждат в момента, са насочени към постигане на медицински резултат. „Където имаме заболяемост над 20% в училищата, всички училища ще минат в електронна среда на обучение независимо от кой клас са. Другата мярка е осигуряването на „зелени коридори“. Обсъждаме го, защото очакванията на хората са да имат два коридора – преди и след обяд. Следващото нещо е офисите, където има открити пространства, да работят не повече от 50% от хората. В образователните институции за надграждащо образователно обучение ще допуснем обучение само с маска и на 1.5 м дистанция. Нощните заведения ще продължат да бъдат затворено вероятно за още 2 седмици. Вечерният час за заведенията ще бъде 23.30 часа за цялата страна за всички заведения. Ще се следва локалният подход за действие в училищата. Изготвени са едни насоки за следване, за д може да бъде контролирана ситуацията по области“, допълни той.

„Не мога да си позволя да се страхувам от нищо, защото нямаме време за страх. Притеснява ме само силата на лекарите в болниците – дали те ще издържат. Днес ще се срещна с колегите в Инфекциозна болница, за да очертаем има ли нещо, което трябва да бъде направено там. Не сме подценили ситуацията. Ежедневно и постоянно следим цифрите“, допълни той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови