София. Информационната система за записването за ваксина ще стартира може би на 3 март. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„В РЗИ има ваксинирани до 1 ч. 60 човека, имаше още 40, които чакаха. Бях в Окръжна болница, където очакваха да дойдат ваксините. Вече пристигнаха. В Окръжна болница ще се разкрият около 10 ваксинационни пункта. Утре продължават. Днес ще ваксинират Окръжна болница докато могат. Същото е в Александровска. В момента нямаме записване, защото е напълно излишно. Във всяка една болница, където има ваксинационнен център всеки може да се ваксинира. Всеки ще може да се запише електронно през десетминутен интервал от време, да избере ваксинационния център, в който това ще се случи“, съобщи Ангелов.

Той добави, че тази организация, която са създали, дава резултат, но най-лошото, което се случва, че хората чакат навън.
„В момента в пунктовете има „АстраЗенека“. От ваксините , които изчакват за РИК и СИК, са ваксините на „Пфайзер“. В понеделник пристигат ваксини на „Пфайзер“. Във сряда пристигат 12 хиляди ваксини на „Модерна“. В края на месеца пристигат около 80 хиляди ваксини на „АстраЗенека“, каза министърът. Той подчерта, че вяска една регистрирана ваксина е с доказано приложение на всички хора.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови