София. Интересът към ваксината на “АстраЗенека” спадна до символични проценти в страната. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг пред Столичната регионална здравна инспекция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той посочи, че хората, които искат да бъдат ваксинирани с оксфордската ваксина, са единици, но потвърди, че тя е безопасна, изпитана и сигурна от медицинска гледна точка.
“Има едно писмо от испанското правителство, от министър-председателя на Португалия, с което ни казват, че като общоевропейски подход трябва да се ограничи приложението на ваксината изцяло на хора под 60-годишна възраст. За целта сме днес се взе решение да бъдат почитани нашите експертни съвети и дадат спешно становище какво да направим в България”, добави проф. Ангелов.

Здравният министър съобщи още, че реален избор на ваксини може да се очаква в началото на май, когато се очаква да стартират по-големите доставки на ваксината на „Пфайзер“.

Теодора ПАТРОНОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови