София. Започваме организацията по спедицията на ваксините до 5 точки в страната, а след това започваме разпределението в останалите РЗИ-та. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „След като получихме втората пратка ваксини, започваме организацията по тяхната спедиция до 5 точки в страната. След като завършим логистиката в тези 5 точки, започваме разпределението в останалите РЗИ-та в 20-те области в страната, за да продължим ваксинацията на българските медици, които са във първата фаза. След като завършим с първата фаза, а очакваме това да се случи в рамките на седмица – две, ще започнем със стартирането на втората фаза – домовете за възрастни хора и българските учители“, заяви Ангелов.

„Предстоят срещи, в които да уточним броя на желаещите в домовете за възрастни. Общата им бройка е 15 000 души, от които 11 000 са персоналът, който се грижи за тях. За българските учители уточняваме желаещите с МОН и започваме и с тях“, посочи министърът.

„На 6 януари най-късно очакваме становището на европейския регулатор за втората ваксина на „Модерна“ и стартирането на дистрибуцията ѝ по държавите в ЕС. Всички, което е разписано във Ваксинационния план, ще се случи по начина, по който е описано“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови