София. Забелязва се известна тенденция за намаляване на новозаболелите и за намаляване натиска към лечебните заведения. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след получаването на договора за 20 нови оборудвани линейки за центровете за спешна медицинска помощ в София, Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Търговище, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Очаквам в сряда вечерта да ми представят всички данни и съответно в презентацията, която ви представям в четвъртък, да видите тенденциите“, добави той.

Министърът обясни, че няма абсолютен отговор на въпроса какви трябва да са данните, за да се премахне затягането на мерките. „Над 17 са показателите, които следи Дирекция „Здравен контрол“. Много е важно какъв ще бъде процентът на позитивните тестове и какво ще бъде числото на лекуващите се в лечебно заведение и лекуващите се в интензивни отделения. Също така много са важни възрастовата структура и броят на починалите. Важно е какво е мястото ни в ЕС по заболяемост и смъртност. Някъде в средата на седмицата след 14-ти трябва да имаме отговор на този въпрос“, добави той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови