София. Ежедневно се увеличава броят на издадените електронни направления за PCR тестове. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след получаването на договора за 20 нови оборудвани линейки за центровете за спешна медицинска помощ в София, Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Търговище, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Електронните направления за PCR тестове работят. Проблемът на системата е синхронизирането на съответните лични лекари със направления софтуер. На практика във всички области системата работи. Ежедневно се увеличава броя на издадените направления. Въпрос на време е да се включат всички лични лекари към този софтуер направен от информационно обслужване“, обясни Ангелов.

„Същият ще бъде и ефектът от въвеждането на електронната рецепта. Там трябва всички аптеки да се свържат към софтуера на информационно обслужване. Като всичко това е абсолютно безплатно. Сами разбирате, че е въпрос на желание и време“, каза още той. Министърът подчерта, че е обещал до края на годината електронната рецепта да е факт и тя ще бъде факт.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови