София. До края на юни се очаква в страната да пристигнат общо 2,7 млн. дози от ваксината на „Пфайзер“. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг пред Столичната регионална здравна инспекция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
“Днес пристигнаха 62 010 дози от ваксината на “Пфайзер”. Това е поредната доставка, която е по плановите доставки. До края на месеца всеки понеделник ще пристигат по толкова. От следващия месец очакваме от извънредните доставки да дойдат 1 милион дози от ваксината на “Пфайзер”. През месец юни – 1 250 000. Така ще станат общо 2 700 000 до края на месец юни”, съобщи той.

Проф. Ангелов коментира още, че има разработена схема чрез осигуряване на хладилна чанта ваксините да стигат до лекарските кабинети.
“Първият проблем е опашката от лични лекари в СРЗИ. Заедно с д-р Брънзалов и д-р Пенчев ще се изработи алгоритъм за подобряване на тази логистика”, допълни той.

Теодора ПАТРОНОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови