София. До края на седмицата ще стигнат до всички лечебни заведения, центрове за спешна медицинска помощ, РЗИ-та близо 1 200 000 антигенни теста. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по време на проверка наличните количества от антигенни тестове и предпазни средства за медицински персонал в склад, използван от Министерството на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

“Намираме се в един от складовете, които използва министерството на здравеопазването, от където тръгват личните предпазни средства и антигенни тестове за РЗИ, а от тях към всички служители на първа линия. С тези антигенни тестове ще обезпечим нуждата на държавата от възможности за тестване на всички пациенти, които имат оплаквания и които са относими към COVID инфекцията”, каза министърът.

“До 21 декември очаквам комисията от експерти в Министерството на здравеопазването да приключи работа и да признаем антигенните тестове като тестове, с които можем при наличие на клинична картина и позитивен антигенен тест да бъдат приравнени с PCR тестовете и да влизат в регистрите, които водим за COVID заболявания”, добави той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови