Ямбол. Доволен съм, че системата удържа на натиска, въпреки увеличения брой на хоспитализираните хора. Това каза пред журналисти в Ямбол министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Към настоящия момент нямаме затруднение с медиците. Добрата новина е, че заболеваемостта сред тях е по-малка в сравнение с втората вълна. Това се дължи на факта, че голяма част от тях бяха ваксинирани в първата фаза на ваксинацията. Тези, които са с позитивни тестове, са тези, които не бяха ваксинирани“, коментира проф. Ангелов.

„Доволен съм, че при данните, които имаме в момента, системата удържа на този натиск. Виждате, че хоспитализираните са повече отколкото при втората криза. Ще направим цялата организация, че да издържим и да не сме като държави, където да искаме помощ, особено по отношение на реанимацията“, допълни Ангелов.

Той уточни, че днес в 20.30 приключва последната среща на ниво експерти, където България участва. „Там се обсъждат разпределението на количествата ваксини. България има готовността да получи 1 млн. ваксини, като допълнителното количество ваксини, което ще поръчаме на „Пфайзер“ са 1,5 млн. Ще се опитаме доставките за четвърто тримесечие да ги изместим във второ. Затова преговаряме на експертно ниво и премиерът на високополитическо ниво това да се случи. Имаме уверението, че това е на път да се реализира“, каза още проф. Ангелов.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови