София. Директорите на РЗИ са здравните министри по места и цялата държавна власт е в техните ръце. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерството на здравеопазването по повод разпространението на COVID-19 в страната, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Във „Фейсбук“ изтече едно писмо, което е подписано от зам.-министър д-р Пенков до всички лечебни заведения. Такова писмо сме пуснали от районните здравни инспекции. То се отнася само до ръководителите на лечебните заведения, директорите на РЗИ. Същото писмо сме пуснали и за служителите на Министерството на здравеопазването, политическия кабинет, директорите на дирекции и служителите, които са важни за изпълнението на службата на дирекцията денонощно. Това означава, че всички трябва да бъдат по местата си“, псоочи министърът.

„Директорите на РЗИ са здравните министри по места. От тях не бива да чуваме, че не знаят нещо. Те имат цялата информация и цялата държавна власт е в техните ръце. Директорите призоваваме да не излизат в отпуск. Няма как да спечелим битката, ако пълководците са в отпуск. Нека лекарите, сестрите, санитарите в лечебните заведения да бъдат спокойно – това не се отнася за тях. Всеки, който е на предела на силите си, трябва да си почине“, заяви той.

По отношение на темата за починалите българи с позитивен резултат за COVID-19, министърът посочи: „При почти всички случаи на аутопсии на починали пациенти с COVID-19 имаме наличие на микротромби и тромби в малките и големи кръвоносни съдове. Ако един раковоболен почине в катастрофа, той не е починал от раковото си заболяване. Същото е с COVID. Тези хора не са починали от своето заболяване, а от всички последствия от COVID инфекцията, довела до този край“.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови