София. Въпрос на време е да дойде по-голямо количество ваксини, за да изпълняваме фазите ваксинация паралелно. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг пред Центъра по заразни и паразитни болести, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„При определяне на фазите, които сме направили, сме се ръководили от медицинска целесъобразност и осигуряване на сигурността на държавата. За нас е важно първи да получат ваксинация тези, които са на първа линия и водят борбата с вируса“, заяви Ангелов.

„Втората фаза започва с възрастните хора, на които сме големи длъжници. Ако дойдат времена да дойдат по-голямо количество ваксини, ще изпълняваме фазите паралелно, като ще се насочим към домовете за възрастни хора и към възрастните граждани, които са сериозна рискова група. Въпрос на време е да дойде по-голямо количество, за да може да изпълняваме фазите и синхронно“, добави той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови