София. Всяка заявка за предпазни средства от лечени заведения ще бъде изпълнена. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по време на проверка наличните количества от антигенни тестове и предпазни средства за медицински персонал в склад, използван от Министерството на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Лични предпазни средства ще бъдат насочени към всички РЗИ-та в страната и съответно ще бъдат раздадени освен на лечебните заведения за болнична медицинска помощ, COVID зоните в съответните ДКЦ-та, навсякъде където има нужда“, обясни той.

„Даренията в болниците е инициатива, която предприемат ръководството на съответната болница. В почти всички случаи, в които лична аз съм бил свидетел на такъв тип кампании, те не се налагат защото липсват лични предпазни средства, а защото изпълнителните директори искат да осигурят по-големи количества предпазни средства за по-дълъг период от време. Всяка една заявка, която е подадена от лечебните заведения, ще бъде изпълнена. След нова година продължаваме с тази логистика“, добави министърът.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови