София. Взехме непопулярни мерки – нито измисляме щамовете на коронавируса, нито ги разпространяваме. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в предаването “Лице в лице” по бТВ. Той обясни, че новите мерки ще се наложат, защото числата го изискват. “Ние сменяме модела, защото вируса сменя своята тактика”, заяви още Ангелов.

“Тук съм ви донесъл как се развива заболяемостта по области в страната. Виждате, че заболяемостта от 600 до 1000 е в повечето области. Те светят в черевно. Оказа се, че британският вариант на вируса е по-трудно контролируем. появиха се нови щамове за огромна наша радост те все още не са доказани в нашата страна. За френски се заговори преди няклко дни. Нито ги измисляме щамовете, нито ги разпространяваме”, каза още проф. Костадин Анегелов.

Той определи мерките като непопулярни. “Днес брифингът от всички до момента ми беше най-трудния, защото трябваше да убедим хората, че тези мерки са наложителни и второ трябваше мерките да бъдат такива, че да щадим психиката и достойнството на хората. Много труден беше този баланс”, каза още проф. Ангелов.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови