София. Броят на хоспитализираните леко започва да намалява. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг след пристигането на 51 600 дози от ваксината на „Moderna“ , предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Получихме първата голяма доставка от 51 600 дози на „Модерна“. Утре очакваме 151 000 дози на „Астра Зенека“ и така за тази седмица ще имаме над 230 000 дози. За месец април очакваме към 700 000 дози, като това количество може да бъде увеличено след преговорите, които се водят за допълнителните 10 млн. дози“, заяви той.

„На база на всичко това сме изключително оптимистични за темпа на ваксинация. Вчера сме ваксинирали близо 10 000 души. Раздадените количества ваксини на „Пфайзер“ по РЗИ-тата вече са факт. 23 РЗИ-та са получили ваксини. 5 РЗИ-та ще получат ваксини днес. Стартираме разпределяне на ваксините и на „Модерна“. Това ще ни даде възможност да засилим темпа на ваксинация“, посочи Ангелов.

„На този фон сме леко обнадеждени от факта, че броят на хоспитализираните леко започва да намалява. Надяваме се това да е трайна тенденция. В Кюстендил се наблюдава такава тенденция от около седмица. В някои други областни градове също се наблюдава такава тенденция. Надяваме се да сме на най-високата точка на пика на тази трета вълна“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови