София. Амбицията ни е да стартираме ваксинирането на потребителите на социални услуги и на учителите максимум до 10 дни. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Успяхме да пречупим кривата на заболяемостта. Започнахме да отстъпваме позиции и в смъртността. България е на 24-то място по заболяемост в ЕС и на трето място по смъртност. Постигаме задоволителни резултати, които отчитаме като резултат от въведените противоепидемични мерки. Ако всички действаме заедно като един отбор, считам, че победата ще бъде наша“, заяви Ангелов.

„Учителите и потребителите на социални услуги в домовете за възрастни хора са във втора фаза. За всички тях ще има достатъчно количество ваксини. Сега пристигнаха 25 000 ваксини, след около 10 дни ще дойдат още 25 000 ваксини, които ще бъдат разпределени отново до 5 точки в страната. Очакваното количество към края на януари или началото на февруари ще бъде около 35 000 дози, които ще бъдат разпределени до 28 точки в страната“, добави той

„Нашата амбиция е стартираме ваксинирането на потребителите на социални услуги и на българските учители в рамките на следващата седмица максимум до 10 дни“, допълни министърът.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови