София. Ако Министерство на здравеопазването беше принципал на болницата в Сандански, където бяха ваксинирани общински съветници, щях да освободя изпълнителния директор. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Ангелов обясни, че лечебното заведение е общинско и министърът на здравеопазването няма юрисдикцията да извършва кадрови промени в него.

„Изпълнителният директор на болницата в Сандански, където бяха ваксинирани общински съветници, не е спазил изкисванията на имунизационния план на Република България, не е осъществил достатъчно добра организация и координация. Проверката на „Медицински надзор“ за Сандански приключи. На 8 януари 2020 г. са извършени имунизации на седем служители от социален патронаж: един учител и един пенсионер. На 9 януари са имунизирани 24 лица, които не са включени във Фаза 1 от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България: медицински и друг персонал от лечебните заведения, поставен под висок риск от заразяване. Това са 4 общински съветници, служители на Общинска администрация град Сандански, в това число и лице от семейството на управителя на лечебното заведение“, посочи Ангелов.

„Проверена е и РЗИ – Благоевград. Там не се отчитат сериозни нарушения, които могат да бъдат основание за налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание на директора на РЗИ – Благоевград. Ще проведа разговор с д-р Калоянов, в който да изчистим всички детайли, които касаят организацията на процеса по ваксинирането и контрола на заразните заболявания в област Благоевград. Заедно ще вземем решение какво и как ще направим“, добави още министърът.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови