София. Ако искаме да живеем свободни, да хвърлим маските и да се върнем към нормалния си живот, единственото правилно решение е да вярваме в науката, а науката в момента са ваксините. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„В България за последното денонощие имаме 13 687 изследвани проби, от които 2 776 са положителни, което е 20,3% от изследваните проби. 263 са новохоспитализираните със средна възраст 52 години, от които 139 лица под 19 г. Вчера бях в Бургас в инфекциозно отделение, където имаше няколко бебета, които бяха положителни за COVID-19. Имаше тримесечно бебе, дете на 1 година, дете на 1 г. и 6 месеца и дете на 4 години. При тях всички заболяването протича леко, но бяха болни с двустранни пневмонии“, допълни той.

Ангелов посочи, че в лечебните заведения в страната лежат 6 395 човека, като 501 от тях в интензивните структури.
„10 644 медици са положителни от началото на пандемията, като активните случаи са 760. 647 от тях са на домашно лечение, а 113 в лечебни заведения, като 7 от тях са в интензивни структури“, добави министърът.

По думите му единствената положителна тенденция, която се отчита към момента, е процентното отношение на броя на излекуваните към броя на потвърдените случаи.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови