София. Ако бяхме ваксинирали всички български граждани с първите 35 000 дози, сега 17 000 души щяха да са без втора доза. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след реимунизацията си с ваксината на „Пфайзер“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Поръчали сме от всички видове ваксини, така че дозите да стигнат за около 3 млн. български граждани на вид ваксина, без да се водим от нечий интерес“, заяви Ангелов.

Той уточни, че се разпространяват неверни слухове, че са поръчани ваксини от определена фирма, защото някой стоял зад нея. „Водим консервативен модел на поведение. Ако бяхме ваксинирали всички български граждани с първите 35 000 дози, които пристигнаха, сега 17 000 граждани нямаше да има втора доза. Ние, мислейки за интереса на всеки български гражданин, сме осигурили втората ваксина за всеки, който е ваксиниран с първата. Нека това да е ясно за всички. В момента ваксинирането е един дълъг маратон с много препятствия, как е избягана първата отсечка от 100 м, няма никакво значение за крайния резултат. Сигурен съм че българските граждани ще разберат ползата от ваксината“, категоричен бе здравният министър. По думите му броят на ваксините се договаря от ЕК, а не от България. „Количествата, които ще пристигнат, ще стигнат за над 9 млн. граждани. Мисълта ни е насочена към всеки отделен български гражданин. Министерството на здравеопазването няма да бъде дистрибутор на ваксини“, каза още проф. Ангелов.
Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови