София. Като министър на здравеопазването аз ще настоявам мерките да останат такива, каквито са до момента. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по време на проверка наличните количества от антигенни тестове и предпазни средства за медицински персонал в склад, използван от Министерството на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Много е рано да говорим за 21 декември. Аз ви казах, че тази седмица ще бъде решаваща. Надявам се до края на тази седмица да имаме конкретно становище какво ще правим с мерките от 21 декември“, каза той.

„Моето лично мнение е, че нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени. По отношение на училищата и детските градини на 21 декември е по-рано да бъдат отворени, тъй като предстоят коледни и новогодишни празници, и могат да бъдат отворени след нова година. Предстои да вземем решение за ресторантите и за големите търговски обекти. Аз настоявам всичко да бъде максимално сигурно за българските граждани, защото ако продължаваме да плащаме цената от 150 загубили живота си българи, това не е добре“, обясни министърът.

Ангелов добави, че много е рано да говорим за разхлабване на мерките, тъй като решението предстои да бъде обсъждано. „До четвъртък – петък ще направим анализ и ще вземем решение кои мерки да разхлабим, ако изобщо разхлабваме мерки, и кои да останат. Като министър на здравеопазването аз ще настоявам мерките да останат такива, каквито са до момента, тъй като все пак всеки един човешки живот е важен“, подчерта той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови