София. Ние не смятаме, че възрастта е порок и когато един специалист е изключително висококвалифициран, трябва неговите познания да бъдат използвани за развитието на общественото здравеопазване. Това каза председателят на съсловната организация “Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи” Милка Василева за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ във връзка с пенсионирането на проф. Кантарджиев като директор на ЦЗПБ. Тя обясни, че в здравеопазването работят изключително много хора, които са навършили и надхвърлили пенсионна възраст и ако всички те бъдат освободени и напуснат системата, тя ще се срине. Милка Василева подчерта, че от асоциацията не са съгласни с решението на министъра за пенсионирането на проф. Кантарджиев, но министърът има право да изпълнява своята политика, както я разбира.

„Според мен са малко пресилени тези бързи действия, които той прави, защото наистина още не сме излезли изцяло извън пандемията. Рокадите биха могли да окажат негативно влияние, защото в момента виждаме, че и процесът на ваксинация не върви с нужните темпове, които всички бихме искали да видим. И с уволнението на един такъв ръководител, също така с освобождаването на директори на РЗИ-та в страната би могло да има обратен развой. Но много се надявам, че министър Кацаров знае какво прави и въпреки нашето несъгласие, неговите действия няма да доведат до неблагоприятни последици за здравеопазването“ допълни Милка Василева.

Тя напомни, че Световната здравна организация е предупредила за поредна вълна през есента и че всички трябва да сме подготвени за това.

Росица Ангелова

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови