София. Лекари и медицински сестри се събраха тази вечер пред Спешното отделение на УМБАЛ “Св. Анна” – София АД, за да проведат спонтанна акция, призоваваща за солидарност между медиците и обществото в битката с COVID-19. Те бяха включили светлините на мобилните си телефони, символизирайки светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия. Това съобщиха пт пресцентъра на лечебното заведение. Участниците в акцията апелираха към обществото да си помогнем взаимно, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, както и за стриктно носене на маски.

Специално беше подчертана важността на т. нар. 3-те “Д” – дезинфекция, дистанция и дисциплина. Лекарите бяха категорични, че обществото, помагайки на българското здравеопазване, помага на себе си и че само с общи усилия ще победим заразата. Те разказаха, че само за първите 12 часа от денонощието, в Спешното отделение на болницата са били прегледани над 20 пациенти със симптоми на COVID-19.

По време на акцията пристигна линейка с пациентка, получила инсулт само преди 30 минути. Моментално беше сформиран екип, който пое пациентката за тромболиза.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови