София. Хотелите могат да станат зона за рехабилитация на хора, преболедували COVID-19. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ председателят на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин. Вчера е изпратено писмо до министър Мариана Николова с тази идея и се очаква отговор. Бистрин увери, че хотелиерите и ресторантьорите спазват всички мерки, предписани от здравното министерство. Закупуването на дезинфектанти и предпазни маски повишава разходите на работещите в бранша, обясни той.

„Цяло лято и сега няма нито един затворен хотел поради COVID-19, което показва отговорността и решимостта на бранша да се проведе зимния сезон. Ние разбрахме, че от спазването на мерките зависи бизнеса и живота ни“, каза той.

Според Малин Бистрин трябва да се обърне повече внимание на спазването на мерките в цехове и заводи, където разпространението е голямо.

Росица АНГЕЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови