Билките са растения с мощна сила, която може да лекува. Природата е създадена съвършена и ние само може да се възползваме от нейните дарове. Билките са полезни не само за физическото ни здраве, но и за енергийното. Научете с коя билка може да лекувате всяка чакра.

Лечение на чакрите с билки
 © iStock

„Здрав дух, здраво тяло“ – със сигурност сте го чували. Най-важните енергийни центрове в човешкото тяло са седемте чакри. Когато те са в баланс, това означава, че човек е здрав. Според източните вярвания чакрите влияят върху всичко, което се случва във физическото тяло. Блокираната или небалансирана чакра спира нормалното движение на енергията и това може да доведе до различни проблеми. Как може да излекувате чакрите си с подходящите билки?

7 енергийни чая, с които ще подхраните тялото и душата си

Коренна чакра

Първата чакра е известна като коренна чакра. Това е чакрата, която ни държи заземени, това са нашите корени и базовите ни нужди. За да балансирате своята коренна чакра, може да използвате корени от глухарче. Доказано е, че корените от глухарче са ефективни при лечение на високо кръвно налягане, проблеми с жлъчния мехур и депресия – трите основни симптома, свързани с недобре функциониращата коренна чакра.

Сакрална чакра

Втората чакра се нарича сакрална. Намира се под пъпа, между яйчниците на жените и близо до простатната жлеза за мъжете. Когато сакралната чакра е небалансирана, това може да доведе до хранителни разстройства, инфекции на пикочните пътища, репродуктивни нарушения, треска и емоционален дисбаланс. За балансиране на сакралната чакра ще ви помогне невенът.

Невен – билката чудо за здраве и красота

Чакра на слънчевия сплит

Третата чакра е слънчевият сплит и тя се свързва с добрата самооценка и положителното самочувствие. Когато тази основна енергийна точка е блокирана по някакъв начин, това може да доведе до язви, лошо храносмилане, диабет и проблеми с черния дроб. За да балансирате чакрата на слънчевия сплит, използвайте листа от розмарин.

Добави описание

Сърдечна чакра

Сърдечната чакра, разбира се, е центърът на любовта, емпатията, съчувствието, състраданието и прошката. Когато човек преживява тежка раздяла и сърцето му е „разбито“, това може да се отрази върху сърдечната чакра. За да лекувате своята сърдечна чакра, може да използва билките жасмин, лавандула, майорана, роза, босилек, градински чай, кориандър и магданоз.

Гърлена чакра

Гърлената чакра е пета поред и е много важна. Тя представлява комуникацията с външния свят, начина, по който човек изразява себе си. Ако гърлената чакра е небалансирана, това ще ви пречи да общувате ефективно с хората и дори може да започнете спор, само заради тона на гласа ви. За да лекувате гърлената чакра, използвайте евкалиптово масло.

Седемте ароматни масла, които лекуват всичко

Чакра на третото око

Шеста е чакрата на третото око. Тя се намира на мястото, където е разположена епифизната жлеза – точно между двете очи. Смята се, че чакрата на третото око е прозорецът към духовния свят. Проблеми, свързани с небалансираната шеста чакра, са: главоболие, болка в ушите, мигрена и безсъние. Семената от мак и розмарин са чудесни за балансиране на чакрата на третото око.

Коронна чакра

Последна седма е коронната чакра. Тя е тази, която ни свързва с божественото. Листата от лотос са много подходящи за балансиране на коронната чакра при нужда.

Добави описание

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови