Иноватична терапия за забавяне и лечение на дегенеративни изменения на колянната и тазобедрена става със стволови клетки навлиза все повече в България. По наши данни вече 5 града в България извършват тази процедура и предоставят на пациентите с гонартроза и коксартроза световен метод за забавяне на процесите на развитие на дегенеративните процеси при гонартроза и коксартроза.

Докторите разказват, че процедурата минава през няколко етапа.

Няма как да се избегне един първичен преглед, в който се установява степеннта на износване на засегнатата става и наличните възпалителни изменения. Докторите съобщават, че 90% от пациентите са има ли отици най – вече в коленните стави през студените и зимни месеци, които налачат специално лечение.

Лечение на гонартроза е многоетапен процес, върху който оказват влияние много проциси, като теглото на пациента, автоимунни заболявания, травми, предишни страдания, остеопороза и други. Понякога може да се наблюдават значителни деформации на костите, които вторично да доведат до изненения в ставите. При тези пациенти много доктори съветват пациентите да направят изследване за костна плътност, т.е. изследване за остеопороза.

Международни експерти публикуват множоство проучвания на тема  лечение на гонартроза със стволови, в които показват свойто резултати, а именно удължаване на живота на засегнатата става. Удължаването на живота на една става може да е до 10 год. Но не трябва да забравям, че то дегенеративните процеси трудно могат да бъдат спряни! Също така последните степени на дегенеративни процеси са показини за оператично лечение, чрез смяна на става. За това се препоръчва навременната профилактика и превенция.

Прочетете как се извършва самата процедура, тук.

 

Николов

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Николов

Най- нови