Плодът на грейпфрута и сокът от него са отличен диетичен продукт, който съдържа много витамини. Установено е, че може значително да повиши тонуса на организма. За целта трябва да се пие сок от грейпфрут сутрин, на празен стомах. Това ще подобри храносмилането, както и ще способства за възбуждане на апетита.

Грейпфрутът действа ободряващо, затова се препоръчва от медиците през горещите летни дни. Ако приемате студен, прясно изцеден сок от грейпфрут веднага ще почувствате прилив на енергия. Ако възнамерявате да консумирате целия плод, кората може и да не се бели, а да се разреже на две половини, да се посипе със захар и след десетина минути да се изяде сърцевината на грейпфрутът с лъжичка.

Истинските ценители на този плод обаче го предпочитат в напълно натурален вид, най-вече заради специфичния му кисело-горчив вкус. Високото съдържание на витамини и минерални соли в грейпфрута спомага за укрепване стените на кръвоносните съдове, както и за кръвообразуването, особено що се отнася до червените кръвни клетки. Също така плодът способства за повишаване на защитните сили на организма към инфекции.

Поради голямото количество на калиеви соли, а също така и на други макроелементи, грейпфрутът стимулира дейността на сърдечната мускулатура, затова силно се препоръчва при проблеми със сърцето.

Също така, редовната консумация на плод или изцеден сок от грейпфрут понижава високото кръвно налягане и спомага за отстраняване на функционални разстройства на черния дроб. Не по-малко важна е и способността на плода да стимулира мозъчните функции и дейността на нервните клетки.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *