Неправилното функциониране на организма може да предизвика появата на вредни и необратими процеси в ендокринната система.

В тази връзка, лекари алармираха за девет малко известни признаци, с които тялото се опитва да ни каже, че имаме проблеми със щитовидната жлеза. Едно от предупрежденията е свързано с невъзможността да свалим излишните килограми, дори и когато полагаме най-големи усилия за това – спазваме стриктен хранителен режим и редовно се упражняваме.

Щитовидната жлеза има много важна функция, тъй като на нея се пада честта да регулира най-важните процеси в организма, включително основната енергийна и калциево-фосфатна обмяна. Неправилното й функциониране може да предизвика необратими процеси в ендокринната система, затова е важно да се разпознават симптомите навреме.

Така например, един много стряскащ сигнал за опасност е слабата концентрация и проблемите, свързани със запаметяването. Обикновено идва като следствие от намаленото на производството на определени хормони.

Друг признак е необичайно силният косопад, но този симптом може да е признак и на други аномалии.

Нарушенията в работата на стомашно-чревния тракт също могат да бъдат следствие на нарушената функция на щитовидната жлеза, от който произлизат и други проблеми – човек не може да отслабне, колкото и да се опитва.

Депресията и напрежението, намаленото сексуално желание, непоносимата болка по време на менструация са допълнителни характерни сигнали, че щитовидната жлеза не работи добре.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови