Експертите разкриха, че не само възрастните и хората, които страдат от сериозни хронични заболявания са много застрашени от усложнения от коронавируса, но и пациентите с алергии. Те също са в рисковата група, която трябва особено много да се пази.

Пролетните алергии и коронавируса

Пролетните алергии, на фона на пандемията от коронавирус, могат да създадат по-голям проблем от обикновено.

За това алармират лекарите и предупреждаватат, че  кото е налице силно алергично възпаление на дихателните пътища, лигавиците стават много по-уязвими към вируси.

Носът, очите се зачервяват, човек киха, има и сълзене. А с подобни симптоми е по-лесно вирусите да се разпространяват още по-бързо”, обясняват експертите.

Как се развива короновирусната инфекция при хората с алергии

Заболяването от короноварис при страдащите от алергия може да премине под доста тежка форма, тъй като имунната им система е провокирана да работи с известно закъснение. В резултат на това инфекцията влошава алергията, а алергията от своя страна допринася за развитието на инфекциозното заболяване. Получава се нещо като омагьосан кръг.

Освен, че коронавирусът може да влоши алергичните заболявания, той е в състояние  да провокира и бронхиална астма. В същото време лекарите отбелязват, че страдащите от алергия трябва не само да спазват превантивни мерки, но и да провеждат допълнителна медицинска терапия.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови