Ако предприемете мерки докато е време, това може да ви избави от смъртоносна болест.

Основният симптом на сърдечен удар или миокарден инфаркт е внезапната болка в лявото рамо. Именно това е заключението на групата учени, провели щателно проучване.
Ето защо, ако забележите появата на този предупредителен симптом, трябва да знаете, че не е нещо, което може да игнорирате и което няма да има последици, разкриват експертите.
Според тях доста хора, които са имали нещастието да претърпят сърдечен удар, са разказали, че преди пристъпа са усетили силна и остра болка в рамото, след което е вече последвал и самият сърдечен удар.

Преди време се считаше, че болката в гърдите е най-често срещаният симптом, който предизвестява сърдечния пристъп – около половината от регистрираните случаи са били точно такива.
Учените обаче предупреждават, че болката при различните пациенти може да има различна локализация.
Други от честите признаци на фаталното заболяване са гаденето, изпотяването, дискомфорта и болката в гърдите, която може да бъде разпространена както в лявата половина, така и в дясната, а също така и досами челюстта, шията, стомаха или гърба.

Ето защо е важно да реагирате навреме – само така бихте могли да се предпазите от на сърдечен удар или миокарден инфаркт , категорични са лекарите. И добавят, че при сърдечните пристъпи всичко се свежда единствено до това кога сте започнали да получавате първите симптоми и колко бързо сте се сетили да потърсите медицинска помощ.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови