Човек не избира сам кръвната си група. Тя му е наследство от родителите. Учените са определили, че има 4 основни типа кръвни групи: A, B, AB, както и 0, както и два Rh (резус) фактора – положителен и отрицателен.

И макар че в миналото много се е подценявала връзката между различните кръвни групи и заболяванията много от съвременните изследвания показват, че тя съществува.

Предлагаме ви да се запознаете от какво са най-застрашени хората, според кръвната им група. Може да се информирате и за храни подходящи според кръвната група в нашата статия.

КРЪВНА ГРУПА А

Хората с кръвна група А са имат по-висок риск да заболеят от рак на стомаха. От друга страна количеството яйцеклетки на жените с кръв от този тип намалява с течение на времето, така че е много вероятно те да не са в състояние да забременеят в по-напреднала възраст. Съществуват специфични връзки между кръвна група А, както и склонността към алкохолизъм, но и към обсесивно-компулсивно разстройство.

КРЪВНА ГРУПА В

Хората, които принадлежат към този тип, имат по-голяма опасност от злокачествено заболяване на панкреаса. Освен това има по-голяма опасност от проблеми с паметта и деменция плюс болестта на Алцхаймер. Те са много по-податливи на язви, както и на бактериални инфекции, но имат по-бърз метаболизъм и много по-добре реагират на физическата активност.

КРЪВНА ГРУПА 0

Индивидите с този вид кръв имат 1/4 по-малък шанс за сърдечни пристъпи, както и злокачествени заболявания на стомаха. Има по-голям риск от появата на язви, а мъжете с този вид кръв са уязвими към наднорменото тегло. Жените от този тип са по-склонни да имат по-малко и по-лоши яйцеклетки. Най-хубавото е, че хората с този тип кръв бързо се сравят със стреса след тревожни събития.

КРЪВНА ГРУПА AB

При жените с кръвна група АВ има по-висок риск, свързан със злокачествено заболяване на яйчниците, а жените, които са бременни, може да развият хипертония – прееклампсия. Хората с такъв тип кръв по-склонни да изпитат сърдечно-съдови заболявания, както и инсулт, заедно с храносмилателни проблеми.Тези хора пък са по-малко уязвими от проблемите на зрението

Николов

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Николов

Най- нови