АкваСол витамин Д е подходящ за всяка дама – без значение от сезона, възрастта и стила на живот.

Красотата има нов помощник – АкваСол витамин Д

„На 20 години всеки от нас има лице, дадено му от Бог; на 40 — лицето, което ни е дало животът; на 60 — лицето, което сме заслужили.”

Думите са на един от великите мъже на ХХ век – Алберт Швайцер, но днес, чисто по женски, бихме му отвърнали: Не, жените заслужават много повече! И това съвсем не е каприз. Натоварени ежедневно със задачи, грижи за малките, срокове „за вчера“ и очакванията на другите да бъдем равностоен партньор в офиса, любящи майки и половинки, но заедно с това и красавици от корица на списание, май имаме нужда от онова побутване, което превръща всяко уморено момиче в супер жена.

Световните модни диктатори отдавна откриха този таен ускорител за красота и здраве в едно. „Вог“ го включиха в задължителния арсенал за грижа за кожата още през 2016 г., а шеметната Гуинет Полтроу открито призна, че vitamin D е нейното най-мощно оръжие за здраве и красота.

 

Тайните на витамин Д

За ползите на слънчевия витамин се знае много – той се произвежда в кожата по време на излагането на слънчева светлина, главно чрез UV лъчите и в по-малка степен може да се набави с храната (мазна риба, гъби, яйчен жълтък). Мастноразствормият витамин се грижи за костното здраве и зъби на деца и възрастни, за добрия имунитет, за сърцето, доброто настроение, енергия и все повече научни проучвания обобщават: и за здравия и красив външен вид.

 

Връзката му с кожата е ключова

Витамин Дрегулира нейната защитна функция и поддържа имунитета срещу инфекции. Ефективно се включва в борбата със свободните радикали, които я увреждат и допринася за намаляването на оксидативния стрес, като държи далеч първите признаци на стареене, включително фините линии и бръчки. Не рядко екстремно ниските нива на витамин Д се свързват и с възпалителни кожни заболявания като псориазис и екзема, предупреждават още дерматолозите. Има и изследвания, които твърдят, че слънчевият витамин има отношение към здравето на щитовидната жлеза, хормонални дисбаланси в тялото, метаболитни проблеми и др.

За красотата отвътре навън

В същото време витамин Д е базов за костното здраве, особено при най-уязвимите групи – бебетата и децата, при които недостатъчните нива на слънчевия витамин крият опасност от развитието на рахит, а при дамите – нарушено костно здраве и развитие на остеопороза.
Ето защо все по-често витамин Д се среща в различни по форма и състав продукти за перорална и локална употреба, а стремежът на производителите е да създават чисти продукти, безвредни и нежни както за бебетата от първия им ден, така и за нуждите на възрастните в семейството, чийто организъм изисква допълнителна подкрепа.
С грижа за бъдещето, модерната гръцка компания MINERVA PHARMACEUTICAL създаде иновативния водоразтворим спрей за перорална употреба Aquasol vitamin D, с отлично усвояване, независимо от приема на храна и с приятен вкус на ягоди.

Ново начало с Аквасол витамин Д

Аквасол витамин Д съдържа витамин D3 в удобна форма на перорален спрей, специално проектиран за случаите на повишени нужди от витамин Д и/или при неговия дефицит. Със своята водоразтворима и изчистена от добавки формула, Аквасол витамин Д заема заслужено място в домашната аптечка на цялото семейство, защото се усвоява напълно, без да натоварва организма допълнително.

Аквасол витамин Д

Спрей формата и сладостта на ягодите, превръщат Аквасол в любим и на най-малките, които обичайно се мръщят на трудните за преглъщане таблетки, а удобната и икономична дозираща помпа, отмерва точно 300 единични дози от 400 IU – напълно достатъчни, за да задоволят нуждите от витамин Д на цялото семейство месеци наред. И струва стотинки –една доза от 400 IU  е по-малко от 9 стотинки.

Аквасол витамин Д е за всеки – без значение от сезона, възрастта и начина на живот. За хората, които се пазят от вредните слънчеви лъчи, за бременните и кърмещи жени, за кърмачетата и подрастващите, за жени в менопауза и пациенти с остеопороза, за възрастни хора с хронични заболявания и за всеки, който усеща първите признаци на умората, лошото настроение и понижения имунитет.

______________________________

Търсете в аптеките и на terrapia.bg

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови