Коронавирусът продължава да бъде тема номер едно и ситуацията с него да се изостря. Лекарите продължават да ни информират за най-важните превантивни мерки, които всеки от нас трябва да предприеме, ако не желае да пипне коварната болест.

Освен, че трябва редовно и щателно да измивате ръцете си със сапун, има и още няколко важни неща.

Така например, при приготвянето на ястия с яйца и месо, трябва да сте сигурни, че те са преминали нужната и определена като безопасна топлинна обработка.

По същия начин, внимателни трябва да бъдете и с контактите си с хора, които явно демонстрират симптоми на респираторно заболяване – кашляне, кихане, изгаряща температура. В случай, че и вие проявите подобни симптоми, следва незабавно да потърсите лекарска помощ.

Ограничете общуването с други хора, доколкото е възможно /това се отнася най-вече за  районите, в които се наблюдават случаи на новозаразени с вируса/, като избягвайте да посещавате места, където има струпвания, например – пазари, кина, големи магазини и други от този род места. Естествено, няма как да се затворим сами у дома, но поне може да се опитаме да намалим физическите контакти, най-вече с болни от грип хора.

Проветрявайте често помещенията и редовно почиствайте жилищните и работни помещения.

Основните симптоми на коронавируса са – тежка интоксикация, висока температура, суха кашлица, дихателна недостатъчност.

Към днешна дата все още няма лекарство с доказана ефективност в борбата с новия коронавирус, като за лечение се използват различни медикаменти.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови