Към 1 март 2979 души са починали от вирусна пневмония, причинена от коронавирус . Общият брой на заразените е 86 986 души по целия свят. Има обаче и добра новина – 42 294 души са се излекували успешно.

В Италия са регистрирани 29 смъртни случая. Досега от заразата са починали 29 души, като броят на пациентите рязко се увеличава. Експертите потвърдиха 1129 случая на инфекция с коронавирус. Най-лошата е ситуацията в региона Ломбардия. Сред пациентите има и 4 деца.

В Литва е регистриран първия случай на коронавирус. Пациентът е жена, която наскоро се е завърна от италианския град Верона.

В Иран са потвърдени 388 случая на коронавирусна инфекция. Официално се съобщава и за 34 смъртни случая.

След Китай, най-високият процент на заразени с инфекцията е  Южна Корея – там броят на пациентите с коронавирус Covi-2019 наближава 3000 души.

Първият случай на инфекция е регистриран и в Нова Зеландия. Става дума за 60-годишен мъж, който наскоро се е завърна от Иран.

В Северна Ирландия жена, която е пътувала до Италия, също е болна.

По един случай на заболял от коронавирус е регистриран в следните страни – Нигерия, Сан Марино, Холандия, Люксембург, Армения и Еквадор .

До момента все още няма ваксина за коронавирус 2019-nCoV . Китай и САЩ обаче обявиха, че вече работят по въпроса. САЩ вече започнаха да тестват ваксината при хора, като в експеримента участват 20 доброволци. Първият човек, получил ваксината, е американец, който е бил евакуиран от японския кораб “Diamond Princess”.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови