Световната здравна организация предупреди, че коронавирусът оказва големи щети на здравето и на младите хора, а не само на тези, които са в по-напреднала възраст. Ето защо те трябва също да се пазят и да не пренебрегват последиците от евентуално заразяване. До момента по света от опасния вирус са заразени надвишава 210 000, а смъртните случаи са също внушителна цифра – 9000.

Коронавирусът атакува с еднаква сила и млади, и стари, въпреки, че когато пациентите са хора под 50-годишна възраст, се налага те да бъдат приети в медицинско заведение за лечение.

Ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус отправи послание към всички млади и заяви, че те не бива да се считат за неуязвими, защото болестта е страшна и не само може да ги вкара в болница за дълго време, но дори и да ги убие. Той припомни още, че макар и да не се разболеят, младите хора могат да пренесат заразата и така да станат причина за смъртта на други хора, които са били в контакт с тях.

Защитните облекла на здравните работници в световен мащаб не достигат, а също така и тестовете за коронавирус. Вече обаче е постигнато споразумение с китайски производители и те ще доставят на СЗО необходимите материали, за да бъдат пренасочвани към местата, където нуждата е най-голяма.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови