Ползите от чесъна са известни много отдавна, но сега, покрай коронавируса много хора се питат дали могат да използват зеленчука като превенция срещу модерния смъртоносен вирус.

Известно е, че коронавируса предизвиква симптоми, които силно наподобяват тези на обикновения грип. От друга страна чесънът има способност да се справя с всякакъв вид респираторни инфекции. Означава ли това, че може да ни предпази и от коронавируса?

Да, категорични са лекарите. Чесънът може спокойно да се използва като превантивна мярка срещу опасния вирус.

Чесънът е много полезен в борбата с короновируса, защото всяко едно вирусно заболяване атакува най-вече хората с отслабена имунна система, а се знае за безценната помощ на чесъна в борбата за усилване на имунитета.

Чесънът повишава имунитета

Тъй като съдържа летливи вещества с антивирусен ефект, чесънът може ви предпази от коронавируса.

Тогава, съвсем естествено възниква въпросът, по колко скилидки чесън следва да се консумират на ден, за да е сигурно, че няма да се разболеете.

Препоръчителната доза е да се хапват по 2-3 скилидки чесън дневно, като строго определена доза няма. По важното в случая е да сте постоянни.

Ако в продължение на месец консумирате препоръчителната дневна доза, то тогава вашият имунитет ще бъде засилен и тялото ви ще бъде защитено от различни инфекции.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови